Olympiastadion joutui naurunalaiseksi nurmikkonsa takia – ratkaisu kuitenkin tulossa

olympiastadion nurmi jalkapallonemkisat

Helsingin uusittu Olympiastadion sai keskiviikkona isännöidä ensimmäistä jalkapallo-otteluaan, kun uutuuttaan hohkaavalla nurmella pelattiin Kansallisen liigan ottelu PK-35–HJK.

Nurmi oli kuitenkin juuri se asia, joka joutui ivan kohteeksi – sitä kun riitti nimittäin tasan pelialueen reunoille saakka eikä yhtään yli. Kyseinen ratkaisu saattaa yhtään liioittelematta olla jopa vaarallinen, mikäli esimerkiksi pallonkamppailutilanteita käydään lähellä rajaa.

Sosiaalisessa mediassa irvailtiinkin Olympiastadionin isolle budjetille ja sille, etteikö rahat riittäneet enää nurmeen. SoMessa nähtiin myös useita kuvakaappauksia kentältä.

Mainos alkaa:

Olympiastadionin virallinen Twitter-tili vastasikin pikaisesti ihmisiä ihmetyttäneeseen nurmiasiaan. Outoudelle saatiin varsin looginen selitys.

– Nurmimatot ovat saapumassa stadionille ja tilaus oli aikataulutettu Nations Leaguen otteluohjelman mukaisesti eli tästä syystä matot ovat vasta saapumassa stadionille ja eivät ehdi näihin testiotteluihin. Tilausvaiheessa ei ollut vielä valitettavasti tieto testiotteluista, Olympiastadion viestitti Twitterissä.

Nurmen tulisi siis olla paikallaan, kun Huuhkajat kohtaa Walesin Nations Leaguessa 3. syyskuuta, mutta varmaa ei ole vielä se, että pelataanko ottelua ylipäätään Olympiastadionilla.