Hämmentävä uhka leijuu Old Firm -ottelun yllä – BBC:n asiantuntijan mukaan kaikki kannattajat tulisi ottaa kiinni

Old Firm

Skotlannin Valioliigan legendaarisen Old Firm -ottelua varjostaa uhka siitä, että maan uusi laki aiheuttaa äärimmäisiä toimenpiteitä.

Rangers ja Celtic kohtaavat sunnuntaina Skotlannin Valioliigassa niin sanotussa Old Firm -derbyssä, mutta jos viranomaiset suhtautuvat maan lainsäädäntöön vakavasti, niin ottelun yllä leijuu varsin erikoinen uhka. Syynä tähän on maan uusi viharikoslainsäädäntö.

BBC Skotlannin lakiasioista vastaava Alistair Bonnington täräyttää, että käytännössä molempien seurojen kaikki kannattajat tulisi ottaa kiinni lain rikkomisen takia. Bonnington tulkitsee lain olevan niinkin kattava.

Mainos alkaa:

– Rangers-faneilla on paavista useita lauluja, jotka ovat äärimmäisen raakoja ja vitsailevat siitä, että kaikki katoliset papit olisivat seksuaalirikollisia. Celtic laulaa puolestaan irlantilaisia lauluja. Uskonnollinen viha saattaa kuulua tuon lain piiriin. Itse asiassa en usko, etteikö ole epäilystäkään, etteikö näin olisi. Näiden laulujen tarkoitus on loppujen lopuksi levittää vihaa, Bonnington kommentoi brittilehti Daily Mailille antamassaan haastattelussa.

Skotlannin jalkapalloliitto ja viranomaiset eivät kuitenkaan ole toistaiseksi vielä avanneet dialogia siitä, mitä laki tarkoittaa jalkapallo-otteluiden kannalta.

– Kuten monet ovat sanoneet, niin poliisin toiminta näyttää lähes mahdottomalta. Meillä ei kuitenkaan ole aavistustakaan, mitä on nyt odotettavissa, kun uusi lainsäädäntö on voimassa, kertoi nimettömänä pysyttelevä liiton edustaja Daily Recordille.

Otteluun pääsevät turvallisuussyistä ainoastaan kotijoukkue Rangersin kannattajat.

Tsekkaa myös: Mieletöntä Hollywood-draamaa! – Chelsean Cole Palmer teki tasoitus- ja voittomaalit ajassa 90+10 ja 90+11