Pietariin matkustaminen jalkapallon EM-kisojen aikaan – näin se onnistuu

pietariin St petersburg stadium pietari venäjä jalkapallon em-kisat Krestovsky Stadium

Jalkapallon EM-kisat pelataan kesällä 12 eri maassa, joten pelejä pääsee seuraamaan ympäri Eurooppaa. Näin pääset Pietariin.

Suomalaisten kannalta ehdottomasti mielenkiintoisimmat pelipaikat ovat Kööpenhamina ja Pietari, koska Huuhkajien alkulohkopelit pelataan näissä kaupungeissa.

EM 2020 otteluohjelma on Suomen osalta seuraavanlainen: Tanska Kööpenhaminassa 13. kesäkuuta, Venäjä Pietarissa 17. kesäkuuta ja Belgia Pietarissa 22. kesäkuuta.

Mainos alkaa:

Näin ollen matkustaminen ei ole haasteellista pituuden suhteen, mutta suomalaisten innokkuus päästä paikan päälle tulee varmasti aiheuttamaan sen, että yleisimmät matkustusvaihtoehdot myydään välittömästi loppuun. Tämä tarkoittaa sitä, että osa faneista joutuu varmasti tekemään pieniä suunnitelmia, jotta Pietarin EM stadion tulee tutuksi.

Pietariin pääsemiseen on ainakin neljä erilaista vaihtoehtoa. Varmasti helpoin tapa on matka Helsingistä junalla Pietariin. Tämä on myös varmasti yleisin tapa, joten vaikka VR:llä on varauduttu ylimääräisillä vuoroilla, niin junamatkat tullaan varmasti myymään loppuun. Kannattaakin olla aikaisin liikkeellä, jotta junalla matkustaminen olisi mahdollista. VR:llä tarjotaan myös mahdollisuutta matkustaa takaisin Suomeen yöjunalla, jolloin faneilla ei olisi tarvetta maksaa kalliista hotelliyöstä Pietarissa.

Tämän lisäksi Pietariin on mahdollista matkustaa myös lentäen sekä laivalla, mitkä ovat myös varmasti mukavia vaihtoehtoja myös. Kuitenkin hinnat saattavat olla hieman korkeampia kuin junalla matkustaessa. Lentoaika suoralla lennolla ei ole juurikaan mitään, mutta kannattaa varautua siihen, että varsinkin Venäjän päässä lentokentällä saattaa vierähtää jokunen tovi ylimääräistä aikaa.

Neljäs vaihtoehto on puolestaan mennä omalla autolla. Isolla porukalla tämäkin on varmasti ihan kiva vaihtoehto, kunhan Pietarin suurkaupungissa uskaltautuu ajelemaan ja etsimään parkkipaikkoja. Tämä on varmasti kimppakyydeillä halvin vaihtoehto, mutta tässä on omat huonot puolensa.

Normaalisti Venäjälle matkustaessa mukana täytyy olla voimassaoleva viisumi, mutta EM-kisojen ajan tuota tarvetta ei ole, kunhan taskusta vain löytyy lippu Pietarissa pelattavaan EM-kisojen otteluun. Tuota lippua hyödyntämällä on mahdollisuus hakea Fan-ID, joka vastaa viisumia koko turnauksen ajan. Fan-ID on kuitenkin pakollinen olla jo rajaa ylittäessä, sillä se antaa sinulle pääsyn Venäjän puolelle.

Fan-ID on mahdollista hakea jo nyt, joten kannattaakin laittaa tuo puoli kuntoon mahdollisimman pikaisesti, niin on yksi murhe vähemmän, kun odotettu turnaus pyörähtää käyntiin.