Markku Kanerva otti tappion omaan piikkiinsä – ”Totta kai valmentaja kantaa vastuun”

Markku Kanerva Huuhkajat

Huuhkajat kärsi tylyn 3-0-tappion Sloveniassa lauantain EM-karsintaottelussa. Päävalmentaja Markku Kanerva ei ollut luonnollisestikaan tyytyväinen.

- Totta kai valmentaja kantaa vastuun. Oliko pelisuunnitelma väärä? Oliko toteuttamisessa vikaa? Minä kannan vastuun, Kanerva sanaili IL:n mukaan.

Huuhkajien luotsi näki, että Stozice-stadionin heikkokuntoinen luonnonurmi vaikutti pelisuunnitelmaan, mutta tähänkin oli varauduttu.

Mainos alkaa:

– Varasuunnitelmanamme oli, että jos avauspelaamisemme ei toimi, niin pelataan tyhjälle alueelle – Källmanille. Aina pallot eivät tulleet hänelle, välillä menivät keskelle. Kenttä oli huono, joten emme halunneet väkisin avata maata pitkin välimaastoon.

Suomen tie ensi kesän EM-kisoihin mutkistui kertaheitolla, sillä nyt Huuhkajien on voitettava kaikki jäljellä olevaa kolme otteluaan, minkä lisäksi apuja tarvitaan myös muilta. Slovenia saa maksimissaan kerätä neljä pistettä omasta kolmesta matsistaan. Sillä on jäljellä vierasottelut Tanskaa ja Pohjois-Irlantia vastaan, sekä kotiottelu Kazakstania vastaan.

Toki – mikäli paikkaa ei suoraan lohkosta aukea – olemassa on vielä ohut mahdollisuus napata EM-kisalippu Nations Leaguen kautta.