Huuhkajat kärsi pahan tappion – näin tie EM-kisoihin aukeaa

Huuhkajien joukkue Ranska Huuhkajat kokoonpano Suomen kokoonSuomen avauskokoonpano Huuhkajat Huuhkajien EM-joukkue 2021

Huuhkajat koki todella tylyn tappion EM-karsintojen tärkeimmässä pelissä, kun Slovenia jyräsi Suomen yli numeroin 3-0.

Suomen panokset lauantaille olivat valtavat, sillä missään nimessä Slovenialle ei olisi saanut hävitä. Mitään mahdollisuuksia ei kuitenkaan ollut voittoon, sillä isännät painelivat tylyyn 3-0-voittoon.

Tämä mutkistaa Suomen EM-unelmaa radikaalilla tavalla, sillä enää se ei ole missään määrin omissa käsissä, vaan se vaatisi Slovenialta tai Tanskalta melkoista sulamista. Realistisempaa on pudottaa Slovenia, koska Tanska tullee marssimaan lohkovoittoon.

Mainos alkaa:

Suomen kisapaikka vaatisi sitä, että joukkue voittaa kaikki jäljellä olevat kolme peliä. Samaan aikaan Slovenian pitäisi saada maksimissaan neljä pistettä jäljellä olevista kolmesta ottelusta. Tanska voi hyvinkin voittaa Slovenian kotikentällään, mutta tämän lisäksi maan pitäisi pelata tasan tai hävitä vieraissa Pohjois-Irlannilla tai kotikentällään Kazakstanille.

Kazakstan kotona pitäisi olla Slovenialle helppo pala, joten katseet kääntyvät Pohjois-Irlannin suuntaan. Myös Suomi pelaa vielä Pohjois-Irlantia ja Kazakstania vastaan. Näin ollen siinä missä Suomi nappaa voitot, niin Slovenian pitäisi menettää pisteitä.

Ei se mahdotonta ole, mutta nyt vaaditaan isosti onnea.

Mikäli EM-karsinnoista ei kisapaikkaa irtoa, niin Suomi voi saada Kansojen liigan kautta toisen mahdollisuuden. Se vaatisi kuitenkin muihin lohkoihin suotuisia tuloksia ja sitten Huuhkajilta äärimmäisen armottomien jatkokarsintojen selvittämistä. Unelma on jokseenkin elossa, mutta nyt vaaditaan onnea.