La Ligassa uusia koronatartuntoja – kausi pyritään saamaan käyntiin 12. kesäkuuta

La Ligassa

La Ligassa on todettu viidellä pelaajalla sekä kolmella joukkuevirkailijalla koronavirustartunta. Kausi on tarkoitus tästä huolimatta käynnistää 12. kesäkuuta.

Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Javier Tebas päivitteli La Ligan tilannetta sunnuntai-iltana Movistarin haastattelussa.

Tebasin mukaan viidellä liigan pelaajalla sekä kolmella joukkuevirkailijalla on todettu koronavirustartunta. Luku on kuitenkin selvästi pienempi kuin ennakkoon odotettiin, sillä Tebasin mukaan 2500 ihmisen testeistä odotettiin 25-30 tartuntaa. Myös tartunnan saaneet ovat jo toipumisvaiheessa, joten virus alkaa olemaan kohta takana päin.

Mainos alkaa:

La Ligan alkamisella on huhuiltu, kun seurat saivat luvan aloittaa treenaamisen harjoituskeskuksissa. Tebasin mukaan starttia suunnitellaan 12. kesäkuuta eikä uudet tartunnat muuta näitä suunnitelmia. Aloitus koskee ainoastaan kahta ylintä sarjatasoa, sillä muiden sarjojen pelit ovat jo peruttu.

Tebasin mukaan kauden loppuminen kesken aiheuttaisi La Ligan seuroille miljardin euron tappiot, joten pelien pelaamiseen La Ligassa on myös todella suuri taloudellinen paine.

Lue myös: Nyt se on varmaa: Bundesliiga jatkuu 16. toukokuuta