Kroatia EM-joukkue 2021 – MM-kisoissa hopeaa, kuinka käy EM-kisoissa?

Luka Modric Kroatian EM-joukkue 2021

Kroatian EM-joukkue lähtee vuoden 2021 EM-kisoihin taskussaan huippusuoritus edellisistä arvokisoista. Vuoden 2018 MM-kisoissa Kroatia venyi aina finaaliin asti, jossa lopulta Ranska oli parempi.

Kroatian paras sijoitus EM-kisoissa on pääsy puolivälieriin. Se on onnistunut pääsemään puolivälieriin vuonna 1996 sekä 2008 kisoissa. MM-kisoissa ja arvokisoissa paras sijoitus on vuoden 2018 MM-kisoista, kun se onnistui selvittämään tiensä aina finaaliin asti, jossa lopulta Ranska vei voiton.

Kroatian EM-joukkue pääsee vuoden 2021 EM-kisoihin varsin maltillisin odotuksin. Vaikka taskussa onkin toinen sija edellisistä arvokisoista, ei se lähde suurimpana ennakkosuosikkina edes D-lohkoon, jossa se pelaa. Suurin suosikki D-lohkon voittoon on Englannin joukkue, jonka suorituksiin kohdistuu jokaisissa arvokisoissa suuret odotukset.

Mainos alkaa:

Kroatian EM-joukkue 2021:

Maalivahdit: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Lovre Kalinić (Hajduk Split), Simon Sluga (Luton)

Puolustajat: Borna Barišić (Rangers), Domagoj Bradarić (LOSC Lille), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Joško Gvardiol (Leipzig), Josip Juranović (Legia Warszawa), Dejan Lovren (Zenit), Mile Škorić (Osijek), Domagoj Vida (Beşiktaş), Šime Vrsaljko (Atlético Madrid)

Keskikenttäpelaajat: Mateo Kovačić (Chelsea), Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter Milan), Milan Badelj (Genoa), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Mario Pašalić (Atalanta), Ivan Perišić (Inter Milan), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb)

Hyökkääjät: Josip Brekalo (Wolfsburg), Ante Budimir (Osasuna), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo Zagreb), Ante Rebić (AC Milan)

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

Kroatian joukkueen suurin tähti on Real Madridissa pelaava keskikenttäpelaaja Luka Modrić. Laatua riittää kuitenkin laajalta rintamalta, yhdeksi kysymykseksi Kroatian kohdalla nousee se, että kuka tekee joukkueen maalit? Andrej Kramarić ja Ante Rebić ovat laadukkaita hyökkääjiä ja kumpikin heistä on onnistunut hyvin seurajoukkueissaan, mutta maajoukkuepaidassa kaksikko on takonut yhteensä 16 maalia. Heistä ensin mainittu on osunut 46 ottelussa 13 kertaa ja jälkimmäisellä on kasassa 34 ottelussa vaatimattomat kolme maalia.

Kroatia aloittaa EM-kisaurakkansa sunnuntaina 13. kesäkuuta kello 16:00, kun vastaan asettuu Englanti. Ottelun televisiossa ilmaiseksi näyttää YLE TV2 ja internetissä YLE Areena.