Neljä viimeistä joukkuetta EM-kisoihin selvillä

unkari jalkapallon em-kisat unkari islanti

Eilen torsta-iltana viimeiset neljä maata selvittivät tiensä ensi kesänä pelattaviin jalkapallon EM-kisoihin. Jalkapallon EM-kisat piti pelata kesällä 2020, mutta koronaviruksen vuoksi kisat siirtyivät kesälle 2021.

Nations Leaguen kautta tiensä EM-kisojen jatkokarsintoihin tiensä selvittäneet kahdeksan joukkuetta ottivat eilen toisistaan mittaa ja ratkoivat viimeiset neljä paikkaa tulevana kesänä pelattaviin kisoihin.

Jatkokarsinnat pelattiin Nations Leaguen liigojen kesken, eli jokaisesta liigasta A:sta D:hen saatiin yksi joukkue tulevana kesänä pelattaviin kisoihin.

D-liigasta paikkansa EM-kisoihin selvitti Pohjois-Makedonia, joka voitti Georgian vierasnurmella 0-1. Kumpikaan joukkue ei ole koskaan selvinnyt EM-kisoihin, joten Pohjois-Makedonia selvitti ensi kertaa sen historiassa tiensä arvoturnaukseen.

Liiga C:n jatkokarsintaottelussa kohtasivat Serbia ja Skotlanti. Jännitysnäytelmä eteni aina rangaistuspotkuille saakka, jonka jälkeen Skotlanti pystyi nappaamaan voiton ja täten kisapaikan ensi kesän kisoihin.

B-liigan ottelussa Pohjois-Irlanti kohtasi kotinurmellaan Slovakian. Myös Pohjois-Irlannissa ottelu jatkui vielä varsinaisen peliajan jälkeen, kun ratkaisua ei löydetty 90 minuutissa. Lopulta Slovakia voitti ottelun jatko-ottelussa 1-2 ja etenee täten EM-kisoihin.

A-liigan kamppailussa toisistaan mittaa ottivat Unkari ja Islanti. Tasainen ottelu kääntyi aivan ottelun loppuhetkillä kotijoukkueelle, kun se nousi 0-1 -asemasta 2-1 -voittoon parin viimeisen minuutin aikana. Täten Islanti jää ulos kisoista ja Unkari etenee kisoihin.

Jos twiitti ei näy laitteellasi, voit katsoa sen täältä.

Jalkapallon EM-kisat pelataan ensi kesänä 24 ottelun voimin.