THL: Pietarista palanneilla Huuhkajat -kannattajilla jo liki 300 koronatartuntaa

Huuhkajien kannattajat Paulus Arajuuri em-kisat tyhjät katsomot

Pietarissa olleet Huuhkajien kannattajat ovat tuoneet tuliaisina Suomeen koronatartuntoja. Tartuntojen määrät jatkavat koko ajan kasvamistaan.

Huuhkajien kannattajat keräsivät ylistystä läpi kisojen niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Suomen fanit pitivät kaikissa Huuhkajien otteluissa hyvää meininkiä yllä läpi kisojen.

Nyt kannattajat ovat kuitenkin olleet julkisuudessa hieman erilaisessa valossa. THL:n Otto Helve arvioi, että suomalaiset jalkapallofanit ovat tuoneet Pietarista deltavarianttia koronaviruksesta mukanaan satojen tartuntojen verran. Tuoreen arvion mukaan Pietarista palanneilla suomalaisfaneilla tartuntoja on todettu jo lähes 300.

Mainos alkaa:

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

THL on ohjeistanut Pietarista palanneita hakeutumaan koronatestiin 72 tunnin kuluttua Suomeen saapumisesta. Helven mukaan tällä hetkellä ei ole tietoa, kuinka moni Pietarissa olleista kisaturisteista on käynyt Suomeen palattuaan toisessa testissä. Helve korostaa, että kaikkien kisaturistien on nyt erittäin tärkeää välttää kontakteja ja käydä testissä.

– Riski sille, että on saanut Pietarissa ollessaan tartunnan on suuri ja se tulisi huomioida.