Tasan 15 vuotta sitten Huuhkajat nujersi Belgian – ja Suomen A-maajoukkue sai lempinimensä

Huuhkajat

Tasan 15 vuotta sitten tapahtui Suomen jalkapallohistorian kannalta merkittävä asia. Suomen voitto Belgiasta ei välttämättä historiankirjoihin olisi päätynyt, mutta se, että Huuhkajat sai lempinimensä, sinne päätyi.

Tasan 15 vuotta sitten tänä päivänä Suomen A-maajoukkue kohtasi EM-karsinnoissa kotinurmella Belgian. Suomi nappasi ottelusta hienon 2-0 -voiton Jonatan Johanssonin ja Alexei Eremenko jr:n osumilla.

Itse voitto jäi kuitenkin ottelussa sivuosaan, kun stadionin valtasi suomalaisen jalkapallokansan sydämet valloittanut Bubi -huuhkaja. Huuhkaja laskeutui tyytyväisesti maalin poikkipuun päälle ja suomalainen kotiyleisö villiintyi.

Mainos alkaa:

Kun ottelu lopulta päättyi Suomen joukkueen 2-0 -voittoon, oli kotiyleisö ja olympiastadion saaneet uuden maskotin. Lopulta Huuhkajan muutamien minuuttien julkisuus päätyi historiankirjoihin, kun Suomen maajoukkue nimettiin tämän ylilennon ja voiton jälkeen Huuhkajiksi. Tänä päivänä, tasan 15 vuotta myöhemmin, Huuhkajien lempinimi on jo virallistunut ja brändäytynyt jalkapallomaajoukkueelle.

Näin Huuhkajat sai lempinimensä – katso video

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.