Erling Håland iski hattutempun Bundesliiga-debyytissään

Mestarien liigassa Erling Braut Håland Dortmund norja bundesliiga

Norjalainen ihmepoika Erling Håland, pelasi viikonloppuna ensimmäisen Bundesliiga-ottelun uuden seuransa Dortmundin riveissä.

Hänet vaihdettiin kentälle 56. peliminuutilla, kun vierasjoukkue Dortmund oli 3-1-tappiolla Augsburgia vastaan.

Vain kolme minuuttia ehti kulua, kun pallo oli Hålandin toimesta jo ensimmäisen kerran maalissa. Håland oli ehtinyt olla kentällä vain kymmenisen minuuttia, kun hän viimeisteli jo illan toisen osumansa. Tässä välissä Jadon Sancho oli ehtinyt tasoittamaan pelin 3-3:een.

Norjalaisen hattutemppu sinetöityi 76. minuutilla. Enempää maaleja ei nähty, joten Dortmund myös voitti ottelun lukemin 3-5.

Samanalainen supersuoritus nähtiin nuorukaisen toimesta jo syyskuussa, kun hän debytoi Mestarien liigassa Red Bull Salzburgin riveissä. Myös tuolloin Håland hurjasteli hatullisen verran maaleja.

Norjan paikka EM-kisoihin ratkeaa Nations Leaguen pudotuspeleissä. Hålandin tähdittämä vuonomaa kohtaa välierissä Serbian, minkä jälkeen se kohtaa mahdollisessa finaalissa voittajan otteluparista Skotlanti-Israel.