Vedonlyönnin suosituin kohde – Jalkapallo

vedonlyönnin Finaalin kokoonpanot Avauskokoonpanot Pudotuspelit Alkulohkot Upea ele Upea ele Karmea päätös Huuhkajien avausottelulle EM-kisoissa

Suomalaiset tunnetaan sekä urheiluhulluna, että vedonlyöntiä rakastavana kansana. Joka vuosi erityisesti jalkapallo ja jääkiekko keräävät ihmisiä katsomoihin sekä kotikatsomoihin. Jännitystä on ilmassa, kun seurataan Suomen joukkueen menestystä, oli sitten kyseessä Huuhkajat tai Leijonat. Toki myös muut lajit keräävät suomalaisia äärelleen, mutta ei samalla mittakaavalla. Suomalaiset rakastavat kuitenkin jalkapallon ja jääkiekon ohella erityisesti moottoriurheilua, hevosurheilua sekä nykyisin hiljalleen suosioon noussutta e-urheilua. Jokaiselle jotakin – niin katsojana, fanina kuin vedonlyöjänäkin. 

Vuoden 2021 kesä oli Suomelle historiallinen, sillä Huuhkajat pääsivät osallistumaan ensimmäistä kertaa EM-kisoihin. Viime vuoden jalkapallo em kisat olivat jokaisen huulilla kesällä ja televisioista pauhasivat pelit. Myös vedonlyönti kävi vilkkaana, kun myös harvemmin vetoa lyövät innostuivat lyömään vetoa Huuhkajien peleistä. Jalkapallohulluus valtasi Suomen, toivottavasti kokemus tulee toistumaan jälleen vuonna 2024. EM-kilpailut eivät kuitenkaan ole onneksi ainoat jalkapallo kilpailut, joita pääsemme vuosien varrella seuraamaan.

Jalkapallon vedonlyönti muodot

Jalkapallosta voi lyödä vetoa useilla erilaisilla tavoilla. Monet suosivat perinteistä vedonlyöntiä, jossa veto asetetaan ennen ottelun alkua. Viime vuosien aikana live vedonlyönti on kuitenkin yleistynyt myös netissä. Live vedonlyönnissä vetoa lyödään jo käynnissä olevasta ottelusta. Muuttuvat kertoimet kuuluvat oleellisesti asiaan, kun kyseessä on live vedot. Samalla kun peli etenee, kertoimet muuttuvat ja myös vedonlyönti muuttuu jännittävämmäksi. Tämän vuoksi kotikatsomoissa istuvat saattavat mieluiten lyödä juuri live vetoja.

Mainos alkaa:

Voittajaveto, eli 1X2 vedot ovat suosituimpia jalkapallo vetoja. Tämä johtuu siitä, että jalkapallossa on aina kolme vaihtoehtoa lopputulokselle: voitto, tappio ja tasapeli. 1X2 vedoissa voidaan panostaa kotijoukkueen (1) voitolle, tasapelille (X) tai vierasjoukkueen voitolle (2). Juuri ottelun lopputulos kiinnostaa faneja, joten on selvää, että voittajaveto on vedonlyöjienkin suosikki vetotyyppi. 

Myös tuplausmahdollisuus on vedonlyöntityyppien kärjessä. Kun tuplausvetoa lyödään, lyödään vetoa kahdesta eri lopputuloksesta. Tämä tarkoittaa sitä, että jalkapallossa vedonlyöjä voi lyödä samaan aikaan sekä voittajasta vetoa, että tasapelistä vetoa. Tuplausmahdollisuus sopiikin erityisesti niille pelaajille, jotka haluavat lyödä vetoa pienemmällä riskillä. Voittajavetoon verrattuna kertoimet ovat kuitenkin huomattavasti pienempiä. 

Vedot maalien määrästä ovat puolestaan suurimmassa suosiossa niiden vedonlyöjien keskuudessa, jotka eivät niinkään fanita joukkueita. Kun maalien määrästä lyödään vetoa, lyödään koko ottelun kokonaismaalimäärästä vetoa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos lyöt vetoa Suomi – Meksiko ottelusta vetoa +2,5, odotat ottelussa tapahtuvan vähintään kolme maalia. Jos taas lyöt vedon -2,5 niin odotat maaleja tulevan 2 tai vähemmän. 

Vetoa lyödään usein myös suurista turnauksista, kuten jalkapallon kohdalla EM-kilpailuista. Tämän lisäksi vedonlyöntiä voidaan harrastaa myös yksittäisten pelaajien saavutuksista. Vedonlyönnin muotoja on useita, ja suurta osaa tavoista voidaan hyödyntää rakastetun jalkapallon kohdalla. 

Suuret turnaukset suosittuina kohteina

Jalkapallon EM-kilpailut järjestetään aina neljän vuoden välein, joten vielä joudumme tovin odottamaan, että uudet kilpailut alkavat. Vuoden 2021 kilpailut onnistuivat Huuhkajien kannalta hyvin. Seuraavat EM-kilpailut pelataan Saksassa kesä-heinäkuussa 2024. Jännityksellä jäämme odottamaan, millaiset kilpailuista tulevat. 

Vuoden 2022 suurimmat kilpailut ovat ehdottomasti MM-kilpailut, jotka järjestetään marras-joulukuussa Qatarissa. Vaikka MM-kilpailut järjestetään yleensä kesäisin, ovat järjestäjät päätyneet poikkeukselliseen ratkaisuun Qatarin kuumuuden vuoksi. Kesällä Qatarissa voi lämpötila nousta yli 40 asteeseen, mikä tekisi pelaamisesta käytännössä mahdotonta. Toistaiseksi on kuitenkin vielä epävarmaa, että tulevatko MM-kilpailut oikeasti tapahtumaan Qatarissa.  

Suosittuja vedonlyönnin kohteita ovat myös Olympialaiset. Olympialaiset ovat kokonaisuutena hyvin suosittu vedonlyönnin kohde, eikä jalkapallo jää muiden lajien varjoon. Viimeisimmät Olympialaiset järjestettiin vuonna 2021 ja seuraavat ovat odotettavissa vuonna 2024. Kun EM-kilpailut ovat kesä-heinäkuussa, ovat Olympialaiset heinä-elokuussa. Kesästä 2024 tuleekin varmasti tiivis ja jännittävä kesä sekä pelaajille, faneille että vedonlyöjille.