Niklas Pyyhtiä iski Serie B -uransa avausmaalin Palermon verkkoon

Niklas Pyyhtiä

Niklas Pyyhtiä sai tärkeän onnistumisen tiistaina, kun putoamista vastaan taisteleva Ternana yllätti Serie B:ssä Palermon numeroin 3-2.

Bolognan kirjoilla oleva Pyyhtiä on viettänyt tämän kauden lainassa sarjaporrasta alempana Ternanan riveissä. Tehot ovat olleet kadoksissa myös Serie B:n puolella, mutta tiistai toi vihdoin kaivatun onnistumisen, kun suomalaispelaaja onnistui maalinteossa Palermoa vastaan. Lopulta putoamista vastaan taisteleva Ternana otti todella komean 3-2-voiton, joten pisteet tulivat tarpeeseen.

Jalkapallo-uutiset eivät ole hirveästi viime kuukausina Pyyhtiästä otsikoita revitelleet, mutta miehen potentiaali on varmasti kaikkien tiedossa. Vasta 20-vuotias pelimies voikin olla tulevaisuudessa vielä vakiokasvo Huuhkajissa, mikäli ura nyt ottaa oikeita askeleita eteenpäin tulevina kausina.

Pyyhtiä on pelannut juniorimaajoukkueissa useiden vuosien ajan, mutta Huuhkajissa debyytti on vielä tekemättä. Se on varmasti iso tavoite, kuten myös pelipaikan lunastaminen Bolognasta. Toki se on helpommin sanottu kuin tehty, sillä Bologna on pelannut uskomattoman kauden Serie A:ssa, jossa seura on tällä hetkellä neljännellä sijalla.

Niklas Pyyhtiä osui Serie B:ssä