Huuhkajat kohtaa Ranskan Lyonissa – tällä avauksella haastamaan lohkokärkeä

Huuhkajat Suomen avauskokoonpano

Huuhkajat kohtaa tiistai-iltana Lyonissa Ranskan ja Suomen avauskokoonpano otteluun on julkaistu. Kyseessä on MM-karsintojen D-lohkon kärkikamppailu Ranskan johtaessa lohkoa ja Huuhkajien ollessa toisena.

Euroopan MM-karsinnoissa pelataan tänään D-lohkon kärkiottelu Ranskan ja Huuhkajien välillä. Suomi lähtee Lyonin iltaan suurena altavastaajana, mutta toisaalta yllätysvalmiina.

Suomen avauskokoonpano ei tiistain ottelussa ole yllättävä, vaikkakaan kokoonpano ei ole identtinen kuin lauantain Kazakstan -ottelussa. Suurimpana yllätyksenä voidaan pitää sitä, että Markku Kanerva antaa hyvin Kazakstania vastaan esiintyneelle Urho Nissilälle paikan avauksessa.

Suomen avauskokoonpano Ranskaa vastaan:

1 Lukas Hradecky
2 Paulus Arajuuri (C)
3 Daniel O’Shaughnessy
5 Leo Väisänen
6 Glen Kamara
10 Teemu Pukki
11 Ramus Schüller
16 Urho Nissilä
17 Nikolai Alho
18 Jere Uronen
20 Joel Pohjanpalo

Illan ottelu on D-lohkon kannalta hyvin merkittävä. Voitolla lohkoa neljällä pisteellä johtava Ranska sementoisi asemaansa lohkon kärjessä, Huuhkajille tasapelikin olisi äärettömän arvokas kun mietitään Suomen mahdollisuuksia lohkon kakkossijaan.

Jokainen suomalaisen maajoukkuejalkapallon ystävä varmasti muistaa, kuinka kävi edellisen kerran Ranskan ja Huuhkajien välillä kun maat Ranskan maaperällä kohtasivat. Marraskuussa 2020 Suomi kaatoi hallitsevan maailmanmestarin lukemin 0-2, kun Marcus Forss ja Onni Valakari osuivat komealla tavalla ohi Steve Mandandan. Katso alta huippuhetket Ranskan ja Huuhkajien edellisestä kohtaamisesta.

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

Ottelu Ranska – Suomi alkaa tänään tiistaina 7.9. kello 21:45 Suomen aikaa. Ottelun ilmaiseksi televisioi Nelonen. Ottelu studioineen on katsottavissa myös maksullisesta Viaplay -palvelussa, jossa ottelun perkaaminen aloitetaan jo kello 21:00.