Hurjia talouslukuja Veikkausliigassa – HJK takoi jättivoitot, KuPS teki miljoonatappiot

HJK ja KuPS talousluvut

Veikkausliigan seurojen talouslukemia on tullut julki ja sarjan kärjessä erot ovat hurjia. HJK teki isot voitot, KuPS taas jättitappiot.

HJK tiedotti, että seura teki viime tilikaudeltaan runsaan 479 000 euron voiton. Konsernin kokonaisliikevaihto viime vuodelta oli 13,3 miljoonaa euroa.

HJK-konserni on nyt tehnyt jo kymmenenä peräkkäisenä vuotena voitollisen tuloksen. Kun samaan aikaan myös urheilullinen menestys on ollut erinomaista, on saavutus suomalaisessa urheilussa erittäin harvinainen.

Mainos alkaa:

HJK-konserniin kuuluvat HJK Oy, Helsinki Stadion Management (HSM) Oy sekä Helsinki Cup Oy. HJK Oy omistaa 78 prosenttia Helsinki Cup Oy:sta, joten se luetaan kirjanpidollisesti osaksi konsernia, vaikka toimiikin muutoin itsenäisesti.

Viime tilikauden voitollisen tuloksen kivijalkana oli yltäminen europelien lohkovaiheeseen kolmatta kertaa peräkkäin. UEFA:n kilpailut tuovat HJK:lle merkittävät tulot, mutta myös merkittävät kulut.

Sarjan kärkipäässä erot ovat kuitenkin joskus raakoja. Maalieron vuoksi sarjassa kakkoseksi jäänyt KuPS näet teki viime tilikaudella hurjat tappiot.

Seura teki 2,5 miljoonan euron liikevaihdolla hurjat 1,97 miljoonan euron tappiot, jotka ovat seuran historian isoimmat. Edellisellä tilikaudella seura teki niin ikään rajun 1,83 miljoonan euron tappion.

Viime kauden päätteeksi seuran omistaja Ari Lahti kuitenkin ilmoitti, että talouteen tullaan suhtautumaan tiukemmin tulevaisuudessa. Tähän kauteen KuPS lähteekin miljoonan euron pelaajabudjetilla, kun taas esimerkiksi hallitsevan HJK:n pelaajabudjetti on 2,2 miljoonaa euroa.

Tsekkaa myös: Mieletön meininki! Lukas Hradecky huudatti yleisöä stadionin mestaruusjuhlissa