Norjalainen Erling Håland on tällä hetkellä yksi maailman kuumimmista hyökkääjistä

Erling Håland Dortmund norja

Norjalainen Erling Håland on tämän hetken puhutuin jalkapalloilija, sillä ihmepoika takoo maaleja hurjaan tahtiin Dortmund-paidassa.

Håland nousi joukkueensa sankariksi jälleen tiistai-iltana, kun hyökkääjä iski kaksi maalia Mestarien liigassa PSG:n verkkoon. Näiden osumien turvin Dortmund nappasi avausosasta 2-1-voiton, joten joukkueella on loistavat lähtökohdat toiseen osaotteluun, joka tosin pelataan Pariisissa.

Varsinkin norjalaishyökkääjän toinen osuma oli fantastista katseltavaa, sillä älytön tykitys painui aivan maalin kattoon ja PSG-vahti Keylor Navas oli täysin voimaton.

Hålandin maaleja tarvitaan myös maajoukkueen puolella, sillä Norja ei ole vielä varmistanut pääsyään jalkapallon EM-kisoihin. Maa on kuitenkin mukana jatkokarsinnassa, joten mahdollisuus on edelleen olemassa. Mikäli Erling Håland jatkaa vastaavassa tahdissa myös tulevina kuukausina, niin Norjassa voidaan olla hyvinkin realistisia EM-kisapaikan suhteen.

Jos Norja selviää EM-kisoihin, niin tiedossa on haastava alkulohko, koska D-lohko täydennetään maan turvin. Edessä olisi ottelut Englantia, Kroatiaa ja Tshekkiä vastaan.