EM-jalkapallo 2021: Huuhkajien pelipaikkana toimiva Pietarin stadion tutuksi

Qatarin MM-kisat Huuhkajat EM-jalkapallo Pietarin stadion

EM-jalkapallo 2021 on yksi odotetuimmista tapahtumista hetkeen, koska koronaviruksen takia huumaa kasvatetaan kokonaisen vuoden verran. Ota Pietarin stadion tutuksi tämän artikkelin avulla.

Suomessa kisat ovat varmasti koko historian odotetuimmat, koska Huuhkajat selvisi mukaan ensimmäistä kertaa. Vastaavaa futishuumaa ei ole varmasti päästy koskaan aikaisemmin kokemaan, mitä kesä 2021 tuo mukanaan.

Suomen maajoukkue pelaa ottelunsa Kööpenhaminan sekä Pietarin stadionilla. Pelipaikat ja stadionit ovat varmasti mieluisimmat, koska matkustaminen jää vähäiseksi ja se on ensinnäkin huomattavasti halvempaa kuin useaan muuhun kisapaikkaan.

Otetaanpa katsaus Suomen toiseen pelipaikkaan eli Pietarin stadioniin, joka vetää sisälleen peräti 61 000 ihmistä. Vuonna 2017 käyttöön avattu stadion on venäläisen Zenitin kotipaikka. Puitteet ovat todellakin hulppeat ja se nähtiin jo vuoden 2018 MM-kisoissa, jossa stadion oli yksi pelipaikoista. Nyt sama näyttämö pääsee isännöimään EM-jalkapallo 2021 -turnausta.

Stadion sijaitsee noin yhdeksän kilometrin päässä Pietarin keskustasta, joten fanit joutuvat hieman matkustamaan otteluihin, mutta kaupungin julkinen liikenne on sen verran hyvin kunnossa, että tuokaan ei tule olemaan ongelma.

Suomi pelaa kolmesta alkulohko-ottelustaan kaksi Pietarissa, joten vielä uutuuttaan kiiltävä stadion tulee suomalaisille futisfaneille harvinaisen tutuksi. Se on myös kannattajien onni, koska paikan päälle mahtuu huomattavasti enemmän väkeä kuin Kööpenhaminan Parkenille.