Espanja on Euroopan mestari – Mikel Oyarzabal ja Dani Olmo nousivat dramaattisen finaalin suuriksi sankareiksi

Espanja

Espanja voitti Euroopan mestaruuden kaatamalla Englannin varsin dramaattiseksi muovautuneessa EM-finaalissa.

Euroopan mestaruus ratkesi myöhään sunnuntaina Suomen aikaa, kun Espanja kaatoi Englannin maalein 2-1. EM-finaalista muodostui lopulta varsin laadukas ottelu, joka ratkesi vasta aivan lopussa.

Voittomaali syntyi sen verran myöhään, että ratkaisusta tuli varsin dramaattinen. 86. minuutilla syntyneen voittomaalin teki Mikel Oyarzabal. Maaliin mainion lisämausteen tuo se, että Oyarzabal tuli vaihdosta sisään. Hän jatkoi Marc Cucurellan upean syötön taitavasti maalin perukoille.

Mainos alkaa:

Englannille jäi vielä muutama minuutti kirin rakentamiseksi ja loistava paikka heille aukesikin. Englanti sai kulmapotkusta kolmekin tilaisuutta tasoittaa, mutta maali jäi tekemättä.

Ensin Espanjan maalivahti Unai Simon torjui Declan Ricen puskun. Tästä syntyi irtopallo, joka kimposi suoraan Marc Guehia kohti. Guehin pusku näytti olevan menossa maaliin, mutta sitten nousi esiin Espanjan Dani Olmo. Hän pelasti joukkueensa siivoamalla pallon aivan huikeasti pois maaliviivalta. Rice pääsi yrittämään vielä kerran, mutta ei saanut käännettyä toista puskuaan maalia kohti.

Tämän lähemmäs ei Englanti enää tasoitusta päässyt ja Espanja palasi Euroopan herraksi 12 vuoden tauon jälkeen.

Espanja menee dramaattisesti 2-1-johtoon Mikel Oyarzabalin maalilla:

Englanti sai vielä loistopaikan, mutta Dani Olmo teki huikean pelastuksen maaliviivalta:

Katso myös: Englannin fanit bongasivat Gareth Southgatelta näyttävän poliisin ja ottivat ilon irti